mandag 11. april 2011

Koldnål og dyptrykk..

Den siste tiden har vi jobbet med koldnål og dyptrykk i trykk og fotoklassen, Vi har laget skisser og utformet vårt eget koldnål bilde. 
Koldnål eren dyptrykksteknikk innen grafikk. Fargen blir jobbet ned i en plate i et mønster som vi risset inn med en koldnål. Fargen som ligger i overflaten skal renses vekk med papir. For å få ulike valører må man skape dype og lette streker, sette dem langt fra hverandre eller tett i tett. Man skal hente sverte opp fra strekene, ved å bruke en presse. 


Man bruker en liten "blyant" som går inn i metallet og river det opp. 
Vi gikk inn på grafikkrommet, hvor vi varmet opp platen vår. Dette skulle gjøre det enklere å smøre den svarte trykkfargen utover. Vi la bomullspapir i bløt slik at det lettere skulle trekke farge til seg. Når hele motivet var dekket med sverte, skulle vi ta alt av igjen. Vi jobbet først med tørkepapir, deretter med et type bakepapir for å få platen helt ren. Når platen var ren la vi den i pressen. Her la vi bomullsarket over og drog pressen over. Når trykkingen var ferdig fikk vi et fint å spennende koldnåltrykk. 


Når vi var ferdige laget vi et passpetou og teipet trykket på baksiden. 
Dette var en utrolig spennende måte å jobbe på, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet! 


Bilde kommer.. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar