mandag 28. februar 2011

Idag fikk vi i oppgave å gå i vårt fotoarkiv å finne frem noen foto hvor vi får "rom" følelsen. Bildene skulle vi ta selv. Vi skulle gå utifra disse punktene: 
Perspektiv
Luftperspektiv
Farge
Overlapping
DetaljerI dette bildet ser vi klare skrålinjer med greinen som er i hovedfokus, og grenene bak. Det er også luftperspektiv i bildet, da vi ser at fargene er sterkere fremme i bildet enn i bakgrunnen. Detaljene er også skrarpere fremme i bildet, noe som også er med på å skape rom. 


I dette bildet ser vi klart hvordan detaljene er sterkere hvor fokuset er. Her er bærene i fokus, dermed er de skrarpest, mens bladene bak er ikke i fokus og er derfor skurrete. Fargene er også med på å skape rom, da vi har varm farge fremme og kald farge bak. Lyset blir også mørkere lenger bak i bildet, noe som skaper rom. Her er det også overlapping.
I dette bildet er det en del skrålinjer som er med på å skape rom. Taket bak i bildet med skrå planker og bjelken i taket. Vi ser også at Ine er skarpere enn Kine langt bak i bildet. Vi ser også størrelsen forrandre seg. Alt dette er med på å skape rom i bildet. 


1 kommentar:

  1. Jeg synes du hadde valgt gode og varierte bilder.
    Bildene viser tydelig følelsen av rom. Overlappingen og detaljene kom godt fram og var noe av det første jeg la merke til ved bildene dine.

    ;)

    SvarSlett