onsdag 10. november 2010

Linotrykk!

Linoleumtrykk er en grafisk trykketeknikk hvor man skjærer bort Linoleum fra en plate på det som ikke skal farges. Linoleumstrykk er høytrykk, som er trykkfarge som ligger på platens høyeste punkt.
Vi skulle lage et linotrykk som skulle være abstakt, gjerne et utsnitt som var tatt fra noen bilder vi har tatt selv.
Jeg valgte å bruke et utsnitt fra et bær-bilde, gjorde det om til svart/hvitt og endret litt på instillingene på bildet. Da fikk jeg dette bildet. Det som var litt interessant med bildet var at jeg fikk et ansikt utifra bildet som jeg redigerte. Bildet redigerte jeg i photoshop.
På bildet mitt ser du alt det lysegrå som ble skjært vekk. Det var litt vanskelig å få vekk alle de små feltene, så noen plasser var jeg nødt å droppe det.

Det var kjekt å arbeide med Lino, jeg har aldri prøvd å jobbe med dette før, så det var veldig lærerikt.
For å lage et linotrykk må du bruke sverte. Vi gikk bort på verkstedet for å finne ut hvordan vi skulle få trykket over på de forskjellige arkene. Man ruller sverten over på linoplaten, tar den bort til pressemaskinen, og ruller pressemaskinen over linoplaten med et ark over. Da smitter sverten over på arket.

Vi skulle trykke på flere forskjellige typer papir, jeg valgte å trykke på avispapir, kreppapir, vanlig papir og rispapir. Jeg syns det ble utrolig kult og er veldig fornøyd med resultatet. Jeg lagte 5 forskjellige trykk.Collage kommer senere i dag..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar