mandag 4. oktober 2010

5 kategorier

Vi fikk en ny oppgave i trykk og foto faget som gikk ut på å ta masse bilder i 5 kategorier, for så å velge de 10 beste. Oppgaven var ganske krevende, og jeg mistet bildene mine underveis, slik at jeg måtte ta nye bilder på bare noen få timer. Det var morsomt å prøve å fange øyeblikk, og det var veldig lærerikt med en slik oppgave.
De 5 kategoriene var
1. Høst
2. Frukt, bær og grønt
3. Dyr
4. Barn som vil være voksne, arrangert foto
5. KomposisjonJeg har brukt det samme kameraet på alle bildene; Canon Poweshot G11. Jeg syns at kameraet fungerte bra til oppgaven og tok klare og fine bilder. Jeg har ikke brukt blitz på noen av bildene, og har enten tatt de ute i dagslys eller inne i nærheten av et vindu. Jeg valgte å jobbe i kategoriene høst, frukt og dyr. 

Høst 


 

Her ville jeg få frem et litt mer lekent utrykk, det regner mye på høsten å da må man bruke støvler. Jeg liker konseptet bak tanken. Fargen er redigert og gjort litt mer sart. Jeg lærte at det var vanskelig og finne et godt motiv til denne tanken. Komposisjonen er bra, jeg liker muren bak støvlene, og fargen på sokkene i støvlene gir et kult utrykk med masse kontraster. 
 
 Her har jeg tatt bilde av flere strikkegensere, for det symboliserer høst for meg. Høst er en årstid jeg ser frem til hvert år, fordi jeg elsker å kle på meg lag på lag med gensere og strikk.
Jeg har redigert fargene litt, gjort dem litt dusere og redigert kontrasten litt. Her er ikke lyset noe spesiellt, men jeg har ikke brukt blitz. Bildet er tatt inne.
Jeg har lært å redigere bilder til en behagelig farge, og jeg syns fargene på bildet var veldig rolige og behagelige. Komposisjonen syns jeg var bra, og likte de rene linjene som gikk gjennom bildet. 
Her har jeg tatt bilde av gress i et vann. Den dagen jeg tok bildene, blåste det mye ute, og jeg syns det fikk en kul effekt på dette bildet. Det er veldig mye bevegelse i bildet, noe jeg syns er spennende og spesiellt. Bildet er redigert med farger, jeg har gjort det sartere og kontrastene er større enn på det orginale bildet. Her er komposisjonen ganske tilfeldig, siden jeg tok bildet i masse bevegelse. Alikevel syns jeg at komposisjonen passet. 

Her på dette bildet ville jeg få frem bølgene og været som kommer på høsten. Jeg liker kontrastene jeg fikk i bildet, og syns det fikk en spennende komposisjon. Bildet er ganske mye redigert på fargene slik at jeg fikk frem det dystre som høsten ofte bringer med seg. Jeg lærte mye om hvordan jeg skulle fange de rette øyeblikkene, og hvor rask jeg måtte være med å ta bilde slik jeg fikk det som jeg ville. Bildet er tatt på hellestø stranden. 
Komposisjonen her syns jeg var veldig bra, linjene i havet gjør bildet, samtidig som jeg får den markante overgangen fra bakken til luften. 
På dette bildet ville jeg vise hva høsten gjør med naturen. Jeg elsker de brune fargene som jeg fikk frem, og jeg liker bevegelsen i bildet. Bildet er redigert i fargene og kontrastene. Jeg syns bildet bærer et gammeldags preg over seg noe som jeg liker veldig. Komposisjonen var ganske tilfeldig, men jeg syns at linjene til busken gjorde det spennende.

 Bær

 

På dette bildet ser vi bær som henger ute i naturen, og jeg liker ekstremt godt hvordan makroen er brukt på dette bildet. Her ser vi klart og tydelig regndråper på bæret. Her var det krevende og få det rette fokuseringspunket slik at makroen ble bra. Her har jeg forsterket fargene slik at det røde kommer mye mer frem i bildet. Interessepunktet mitt går med en gang opp, og jeg syns det skaper en spennende komposisjon, selv om det kanskje ikke er slik jeg liker å ta bilder.

 


 Dette bildet er tatt i kategorien frukt og bær, og her har jeg funnet bær som henger ute på en busk utenfor huset vårt. Jeg liker dette bildet, fordi du klarer å se overgangen fra den grønne frodige sommeren til den kalde høsten. Vi ser at bladene har begynt og visne, og hvor vakker fargene blir. Jeg har gjort bildet litt kaldere, redigert litt på kontrastene og fargene.

 
Her har jeg nesten hatt samme utgangspunkt som bildet over, men jeg syns jeg fikk frem fargene mye bedre i dette. Bæret, bladet og fargene passer utrolig godt sammen. Jeg syns at bildet hadde et godt interessepunkt. Her har jeg gjort bildet kaldere og fått mer kontraster. Her valgte jeg og fylle motivet over hele bildet, noe jeg syns fungerte veldig bra. Linjene gjennom bildet skaper spenning og kontraster noe jeg likte. 

Dyr


  
Dette bildet liker jeg kjempegodt, jeg elsker utrykket til hunden, og fargene. Jeg har forsterket fargene for å få frem den virkelige fargen, og jeg liker den hvite bakgrunnen slik at hunden kommer i fokus. Snuten og snutepartiet lager en kul komposisjon, og skrålinjene på snuten gjør bildet spennende.  

Frukt

 
Dette er det siste bildet jeg har tatt i denne innleveringen. Her syns jeg at komposisjonen ble bra, og jeg liker spesiellt godt stilken på eplet som går skrått i bildet. Jeg har redigert bildet litt, gjort det litt kaldere og laget større kontraster. 

Det var en krevende oppgave, men det var lærerikt og spennende, og jeg er fornøyd med meg selv og bildene jeg har tatt, Jeg har ikke mye erfaring når det kommer til å ta bilder, så jeg syns det var et godt forsøk! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar